Ново проучване установи, че рискът от депресия при жените е два

...
Ново проучване установи, че рискът от депресия при жените е два
Коментари Харесай

Рискът от депресия при жените е два пъти по-висок

Ново изследване откри, че рискът от депресия при дамите е два пъти по-голям, в сравнение с при мъжете. Учените са достигнали до това умозаключение, откакто са сканирали мозъците на доброволци.

Така да вземем за пример след 15-тата си годишнина момичетата са два пъти по-склонни да изпаднат в меланхолия от момчетата на същата възраст.

Причините за това може да варират от хормонални флуктуации, терзания за личното тяло, генетични фактори или просто обществени аргументи. При мъжете вероятността да страдат от продължителна меланхолия обаче е по-голяма, допълват учените. Типичната меланхолия при дамите се развива на цикли.

За задачите на проучването са били събрани и оценени данни от 106 подрастващи с меланхолия. Техните мозъци са били сканирани по времето, когато са прочитали думи, които показват три разнообразни прочувствени положения: благополучие, горест и неутрална страст.

Резултатите от изследването са посочили, че мозъците на момчетата и девойките са реагирали по напълно друг метод. Разликите са били фокусирани в тези области, които при предходни изследвания на казуса с депресията са били свързани със положението.

“Нашите резултати демонстрират, че в интервала на израстване депресията несъмнено визира мозъците на момчетата и девойките по друг метод. Това значи, че би трябвало да се постави акцент върху терапия, която регистрира характерните разлики в механизма на депресията сред половете. Надяваме се, че ранната лечебна интервенция ще успее да промени курса на заболяването, преди положението да се утежни, ” изяснява доктор Джие-Ю Чуанг, водещ академик на проучването.

Източник: Psy Blog

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР